Докато 14 февруари е добър ден за получаване на картичка от

...
Докато 14 февруари е добър ден за получаване на картичка от
Коментари Харесай

Лесно е! Покажете любов към себе си на Свети Валентин

Докато 14 февруари е добър ден за приемане на картичка от скришен обожател или подарък от остаряла обич, най-романтичният ден в годината също е значим мотив да си покажете малко обич.  

„ Проявяването на обич към себе си е жизненоважен детайл и належащо изискване за живеене на пълностоен и благополучен живот “, споделя Васия Токсавиди, психотерапевт и специалист по връзките.

„ Да обичаш себе си би трябвало да бъде ангажимент за цялостен живот. Обичам да го назовавам контракт и ние сме виновни за това по какъв начин се почитаме “, отбелязва специалистът, пише списание Hello.

Показването на обич към себе си удостоверява още веднъж, че имаме вяра, че сме заслужен и добър човек, прибавя Луиз Тайлър, съветник по връзките.
 момиче в леглото Снимка: Freepik
„ Когато практикуваме обич към себе си, ние се одобряваме такива, каквито сме и си разрешаваме да бъдем по-автентични и уверени. Когато обичаме себе си, ние излъчваме зарево, което освен осветява живота ни, само че и живота на хората към нас, и въодушевява другите “, отбелязва Луиз.

Всичко звучи добре и ето няколко лесни метода, утвърдени от специалисти, да покажете на себе си малко обич този Свети Валентин.
Прави това, което обичаш
Независимо дали става въпрос за плуване, чаша кафе или кино, отделете време през днешния ден за нещо единствено за себе си. Като вършиме това, което обичате, вие освобождавате време от натоварения си график и поставяте себе си преди всичко.
Облечете нещо хубаво
Дори в случай че прекарвате 14 февруари вкъщи, носенето на това, което обичате, е сигурен метод да повдигнете духа си. Когато решим да се погрижим за външния си тип, това изпраща вътрешно обръщение, че сме почтени и заслужаваме. Може да увеличи нашата убеденост и самочувствие.
Подобрете ежедневните си ритуали
Дори и да не планирате да вършиме нищо извънредно на този ден, просто прибавете детайл на празник към рутината си.
 Момиче, грижа за кожата, крем за лице Снимка: Freepik
Опитайте ново автентично ядене или се поглезете с обичания си деликатес. Сменете омръзналия си душ гел или се поглезете с нова пухкава забрадка. Накратко, даже елементарните ежедневни ритуали могат да станат по-приятни и да издигнат настроението ви.
Изключете телефона си
Експертите от дълго време предлагат, че в нашата ера на осведомителните технологии си коства да прекъснете връзката с телефона си, актуализациите в обществените медии и излъчванията с вести. Просто отделете ден на тишина и го посветете на себе си.
Слушайте музика
Направете плейлист, който ще ви накара да настръхнете и ще ви сътвори положително въодушевление. Песните, които ви връщат невероятни мемоари, са чудесни за покачване на настроението ви.
 Момиче, музика Снимка: Freepik
И това предписание работи и с обичаните ви телевизионни излъчвания и филми. Подарете си маратон от обичаните си комедии или екшън филми.
Яжте удобна храна
Всички познаваме насладата, която идва от яденето на обичаните ни детски храни и се оказва, че удобната храна е превъзходен метод да покажете на себе си малко обич. Комфортните храни, които провокират мемоари от нашето детство, провокират освобождението на допамин в мозъка, което се пояснява като наслаждение.
Направете си комплимент и си купете цветя
Обзалагаме се, че всякога, когато най-хубавият ви другар наподобява ужасно, му правите комплимент, само че какъв брой постоянно вършиме комплимент на себе си? Направете го през днешния ден! И се почерпете с букет.

Майли Сайръс ни сподели, че можем да си купим цветя сами и какъв по-добър ден за това от Свети Валентин? (Или може на идващия ден, когато цените не са завишени).
Отървете се от старите облекла
Всички ние имаме тези облекла в дрешника си, които държим „ при положение “, че още веднъж ни станат в бъдеще, само че по-често те просто ни карат да се усещаме зле. Възползвайте се от опцията да се отървете от тези продукти този Свети Валентин: можете просто да ги изхвърлите, да дарите неизползвани продукти за щедрост или да ги продадете на някой, който би ги харесал.
Вземете си първокласна вана
Къпането е най-старата форма на грижа за себе си. Запалете няколко свещи, изпийте чаша обичано вино и прибавете обичаните си масла за баня към ваната.
 момиче, баня Снимка: pexels.com
Това е превъзходен метод да прекарате вечерта на Свети Валентин. Вземете книга със себе си, с цел да извършите времето си още по-добро. И се поглезете с маска за лице.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР